נגמר העידן של שקשוקה עם חלמונים מפולנטה או מחומוס! מהיום חלמון מתפוצץ בטעם האמיתי!
3 כפות “חלבון” VEGGY מעורבבות ב3 כפות מים
2 כפיות שטוחות “חלמון”VEGGY מעורבבת עםחצי כוס מים
1/2 כפית גרגרי סידן VEGGY מעורבבת עם 1/3 כוס מים1
בצל קצוץ דק
5-6 עגבניות קצוצות דק, אפשר לרסק שלוש מהן בבלנדר אבל לא חובה
1/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות (לא חובה)
3 שני שום קלופות ופרוסות דק
מלח
אל סוטאג’ בינוני מוזגים שמן זית . מוסיפים בצל וגם פלפל חריף כשהשמן עדיין קר ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים עגבניות, מלח, שום, מים .מכסים במכסה וממשיכים מטגנים על אש בינונית עוד 10 טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים 4 חלמונים בבישול מולקולרי, ומנה אחת “חלבון” במצב נוזלי.
בעזרת כף יוצרים בתבשיל ארבע גומות לביצות, מניחים בכל שקע חלמון אחד ומוזגים סביבו מעט חלבון, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה עוד שתי דקות.
מגישים עם חלה.