VEGGY_chosen-01
חיפוש
Close this search box.

מתכון להכנת VEGGY

VEGGY ביצת עין אמיתית טבעונית. אל תבהלו מהפירוט הרב- האמת שההכנה ממש קלה!
ואם תשאלו אותי, כהעדפה אישית, המתכון שהכי כדאי להתחיל בו בהתנסות ראשונה, זו השקשוקה

י שעוד המון מתכונים נהדרים, אל תפספסו אותם

נגן וידאו

מרכיבים:

אופן ההכנה:

שלב ראשון :

מערבבים
3 כפיות “חלבון”
1/4-1/3 כוס מי ברז
טורפים יחד ומניחים למנוחה של 5 דקות (לפחות)
(את תמיסת “חלבון הביצה” ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים)

שלב שני:

מערבבים
1/2 כפית קלציום כלורי
3/4 כוס מים מערבבים היטב.
(ניתן לשמור מי קלציום במקרר למשך 3 שבועות).

שלב שלישי:

מערבבים
1/4 כוס מי ברז
1 כפית “חלמון”
מערבבים עם בלנדר מוט או מטרפה ידנית עד שהתערובת חלקה ללא גושים כלל.
(את תמיסת ה”חלמון” ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים)

שלב רביעי:

טובלים כף מדידה (או כף של תמ”ל) במי הקלציום ומציאים אותה. בעזרת כף אחרת מוזגים מתמיסת ה”חלמון” אל כפית המדידה.
טובלים את הכפית עם החלמון במי הקלציום עד כיסוי. מנערים מעט כדי לשחרר את החלמון מתוכה. כך יוצרים כדור צהוב יפהפה דמוי חלמון. לאחר 20 שניות, מוציאים את ה”חלמון” מתמיסת הסידן הכלורי ומעבירים אותו לקערת מים (אפשר למים חמים, ואז החלמון ישאר חם).
חוזרים על הפעולה עם שאר התמיסה.
מתקבלים 2-4 “חלמונים” (תלוי בגודל הכפית).
*יש גם שיטה עם כף ראמן. שתיהן מודגמות בסרטון המצ”ב.

שלב חמישי:

מחממים מחבת נון- סטיק (טפלון). כשהמחבת חמה מאוד יוצקים תמיסת “חלבון” למחבת ומורידים ללהבה בינונית- נמוכה.  לאחר 5-7 דקות , לאחר שהחלבון מתנתק מהמחבת- הוא מוכן.
מגלישים את ה”חלבון” מהמחבת אל הצלחת, מניחים עליו עיגול “חלמון” אחד במרכז ונהנים מביצת עין טבעונית.

____________

 


דגשים חשובים:
1. את החלמון אפשר ערבב במטרפה ידנית אבל עדיף לערבב בבלנדר חשמלי (בלנד מוט, מכשיר להקצפת חלב, בלנדר כוס וכו’) זאת לצורך נראות טובה יותר. הטעם יהיה טוב בכל מקרה.
2. לטיגון VEGGY יש להשתמש אך ורק במחבת נון-סטיק טובה, ללא שריטות

3. רצוי לשים מעט שמן על המחבת, הוא יעזור להשגת חלבון קריספי
4. אם אתם יודעים שתוכלו להשתמש בכל הכמות (12-18 ביצות) תוך 5 ימים, אפשר וכדאי להכין את כל הכמות שנתונה בשקית- מראש, ולשמור את התמיסות (תמיסת חלבון , תמיסת חלמון , ותמיסת סידן) – במקרר, בכלים סגורים.
חשוב! אחרי 24 שעות תצטרכו להוסיף לתמיסות מעט מים ולערבב שוב, זה תקין לחלוטין . התמיסות צריכות להיות נוזליות (חלמון בסמיכות של טחינה ביתית, חלבון בסמיכות של טחינה בפלאפליות 🙂 ) – זה ייתן לכם תוצאה טובה יותר.
5. חשוב לי לציין שהן את הכנת עיגולי החלמון והן את טיגון החלבון- מבצעים רק ברגע האחרון לפני ההגשה.
6. תמיסת החלבון היא מאוד דלילה- וכך היא צריכה להיות. אם המחבת שלכם אינה ישרה וה”חלבון” זז הצידה ומתגבש כמו חצי ירח- אפשר להשתמש ברינג מתכת: ליצוק אל הרינג את הנוזל בשכבה דקה ולאחר 10 שניות להרים את הרינג ולהמשיך לטגן כרגיל. זה ייתן לחלבון צורה עגולה.
7. יש לכם עוד שאלות ? (למה החלבון מצהיב? מה המרכיבים של הביצה? אפשר להשתמש בה להכנת עוגות?) – כל התשובות בלחיצה כאן 

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
דילוג לתוכן