חצ’פורי אצ’רולי היא מנה גאורגית עם גבינה וביצה- וזו הגרסה הטבעונית המעולה שלה!
בצק:
1/2 2 כוסות קמח (או קמח תמי תגמיש)
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
3/4 כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
1/3 כוס שמנת פלורה (או קרם קוקוס עם מעל 20% שומן)
1כפית מלח
הגבינות:
250 גר גבינת פטה (ויולייף או אחרת)
200 גרם מוצרלה (כמוצרלה קשיו של פלנטי או אחרת)
100 גרם גבינה בסגנון גבינה לבנה (ממרח סויה אלטרנטיב תכלת או אחרת)
חלמונים:
1/2 כוס מים חמימים
2 כפיות אבקת “חלמון” VEGGY
בצק שמרים:
שמים בקערת המיקסר (לא חובה מיקסר אגב)
1/2 2 כוסות קמח (או קמח תמי תגמיש)
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
מערבבים יחד.
מוסיפים לקערת המיקסר
3/4 כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
1/3 כוס שמנת פלורה (או קרם קוקוס עם מעל 20% שומן)
כפית מלח
מפעילים מיקסר ל15 דקות.
מושחים את הבצק בשמן זית להפוך לכדור ומכסים את הקערה במגבת או צלחת.
מניחים להתפחה של שעה.
תערובת הגבינות:
250 גר גבינת פטה ויולייף
200 גרם כמוצרלה קשיו של פלנטי
50 גרם ממרח סויה אלטרנטיב
(אפשר להשתמש בגבינות אחרות לפי טעמכם)
מערבבים יחד.
חלמונים:
מערבבים יחד חצי כוס מים חמימים ו2 כפיות אבקת “חלמון” VEGGY לקרם חלק. יוצרים 4-5 חלמוני VEGGY על פי הוראות ההכנה, ומעבירים אותם לקערית מים.
הרכבה:
מחלקים את הבצק ל4-5 כדורים שווים. מרדדים כל עיגול לאליפסה.
מערימים במרכז האליפסה 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות.
סוגרים את הבצק בשני הקצוות, לצורה של סירת קנו מלאה בגבינה כמודגם בסרטון המצורף.
אפיה:
אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות צלזיוס.
בינתיים ממסים במיקרו
20 גרם חמאה טבעונית.
מושחים את החצ’פורי בחמאה
בעזרת כפית יוצרים במרכז כל חצפורי גומה קטנה ואליה שמים “חלמון” אחד מהחלמונים שיצרנו.
אופים עוד 3 דקות- ומוכן