VEGGY_chosen-01
חיפוש
Close this search box.

אגז בנדיקט

אל תתיאשו! המתכון של ה אגז בנדיקט אמנם מאתגר- אבל ממש כייף להכין! 

נגן וידאו

אופן ההכנה:

שלב ראשון: הכנת ה”חלבון”  

מצרכים להכנת החלבון:

185 מ”ל מים
60 מ”ל חלב סויה ללא סוכר
1 כפית אגר אגר
1 כפית קארינגן קאפה
1 כפית קאלה נמק

ההכנה:
שמים את כל חומרי הגלם בסיר קטן על אש בינונית ומערבבים כל הזמן 5-4 דקות (או ליתר דיוק: עד רתיחה+1 דקה לאחר רתיחה)
מוזגים אל תבנית סיליקון בצורת חצי ביצה מכסים  בניילון נצמד

מצננים במקרר לשעתים או יותר.
מוציאים מהמרכז חצי עיגול בעזרת כפית או כפית פריזאית.

שלב שני, הכנת שכבת התרד:
אל המחבת שמים 15 גרם חמאה טבעונית ושן שום מגוררת. מוסיפים חופן גדול של עלי תרד טריים. מאדים בחמאה עד שהם רכים.

שלב שלישי: קרם הולנדייז טבעוני

ראשית מכינים 4 מנות “חלמון” VEGGY.
מוציאים 2 כפות מהנוזל אל קערה נפרדת ומוסיפים אליהן
1/4 כוס מיונז טבעוני
(את ייתרת החלמון שומרים בצד להמשך)

קוצצים חצי בצל קטן
ושמים בסיר יחד עם
1/4 כוס חומץ בן יין
1 עלה דפנה
3 עיגולי פלפל אנגלי
3 כפות מים. 

מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
מסננים את הנוזל שנותר אל הקערה עם ה”חלמונים” והמיונז.
מערבבים והקרם מוכן.

שלב רביעי (לא חובה אבל טעים) “בייקון”
במחבת צולים פרוסות דקות של נקניק טבעוני. לא באמת חשוב איזה.

שלב חמישי: טוסט
אופים 4 פרוסות חלה עד שהן צרובות מעט.

שלב שישי: “חלמון”: יוצרים מייתרת קרם ה”חלמון” ארבעה “חלמונים” לפי ההוראות.

הרכבה: 

על גבי הטוסט מניחים עלי תרד
מעליהם פרוסת נקניק טבעוני מטוגן
מעליו “חלמון” טבעוני אחרי סרטיפיקציה
מעליו הופכים “חלבון” מעוצב
מעל הכל שופכים רוטב הולנדייז. ומגישים.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
דילוג לתוכן