VEGGY- שאלות ותשובות
ממה עשויה VEGGY?
הצהוב: שמרים תזונתיים, קומפלקס ויטמין בי, חומצה פולית, ויטמין B12 , מלח הימלאיה(קאלה נמק), בטא קרוטן, נתרן אליגנט.
הלבן: קמח אורז,עמילן תפוח אדמה,חלבון אפונה. מייצב( אגר אגר),מלח הימלאיה(קאלה נמק)
מה הערך התזונתי ל100 גרם מוצר מוכן?
100 גרם בלילה מוכנה להכנת “צהוב”: אנרגיה(קלוריות) 20 קלוריות, סך השומנים(גר) 0.08, כולסטרול(מ״ג)0, נתרן(מ״ג)10, פחמימות(גר) 2, מתוכן: סוכרים(גר)0.2, סיבים תזונתיים(גר) 1.8, חלבונים(גר)4 ,
100 גרם בלילה מוכנה להכנת “לבן”: אנרגיה(קלוריות) 90, סך השומנים(גר) 0.6, כולסטרול(מ״ג)0, נתרן(מ״ג) 86, פחמימות(גר) 15 מתוכן: סוכרים(גר)0, סיבים תזונתיים(גר) 0.25, חלבונים(גר) 6.1, ברזל(מ״ג) 2
*חשוב לציין, בביצה אחת מוכנה יש כ5 גרם חלמון וכ10 גרם חלבון.
יש כשרות?
כן. המוצר כשר בהשגחת הרבנות
האם ל VEGGY יש טעם של ביצה?
כן. האמת. ואפילו בלי טעם הלוואי.
למה את כותבת “בייצות” ולא ביצים?
כי זו הטרמינולוגיה הטבעונית על מנת להבדיל אותן מביצי תרנגולת
אפשר להקציף את ה”לבן” לשימוש כקצף חלבון באפיית עוגות?
לא, אשמח לתת טיפים להחלפת חלבונים בעוגה אבל זה בהחלט לא המוצר המתאים לזה.
עם זאת יש המון מתכונים שניתן להכין עם החלמון או עם החלבון של וגי- וכדאי לבדוק אותם בלחיצה כאן
אבל זה נראה כלכך קשה להכין! מה לי ולבישול?
זה אולי נראה מסובך- אבל האמת שזה ממש קל אפילו למי שממש פוחד מהמטבח: רק לערבב עם מים- וזה מוכן. בכל מקרה יש מתכון כתוב, ויש סרטון הסבר ואני כמובן מלווה צמוד את מי שחושש, כולל סיוע מרחוק בצ’ט וידאו לייב אם צריך (לרוב הפחד עובר עם הנסיון המוצלח, וסיפוק מההפתעה, כמה זה קל) .
למה אחרי כמה דקות ה”לבן” מצהיב?
במהלך הפיתוח של החלבון, החלטנו להחליף את חלבון הסויה שהיה בו וידוע כאלרגן נפוץ,- בחלבון אפונה איכותי. חלבון האפונה אינו פוגם בטעם – אבל הוא נוטה להצהיב את ה”לבן” לאחר כמה דקות.
VEGGY מכילה גלוטן?
לא, אין בה גלוטן. VEGGY מתאימה גם לאנשים שנמנעים מגלוטן
VEGGY מכילה כולסטרול?
לא, אין בה כולסטרול. VEGGY מתאימה גם לאנשים המבקשים להמנע מכולסטרול.
נשים בהריון יכולות לאכול ביצה עין VEGGY?
בהחלט! אפילו כדאי להן! VEGGY מתאימה גם לנשים בהריון.
איך שומרים?
את האבקות שומרים במזווה, תוקף כשנה לאחר תאריך ייצור.
שימו לב: לא רצוי לשמור “צהובים” מוכנים במקרר מעבר לשעתיים, טעמם ומרקמם עלול להפגם. לחוויה מושלמת שומרים את ה”צהוב” כתמיסה, ומכינים אותו ברגע שצריכים.